Slaapoefentherapie

Slaapoefentherapie is voor mensen met slaapproblemen ( jong en oud). Nachtelijke slaapproblemen kunnen grote invloed hebben op het dagelijks leven overdag. Een slaapstoornis is dus niet alleen een nachtelijk probleem, het is een 24-uurs probleem. Het gevoel, denken , handelen en de omgeving beïnvloeden de nachtrust. Steeds meer mensen kunnen slecht slapen of komen slaap te kort, vanwege studie of stress. De risicogroepen zijn o.a. studenten, patiënten met chronische (rug, nek, hoofdpijn) pijnklachten en/of psychosomatische klachten. Chronische slapeloosheid heeft gevolgen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.

2

 

Oefentherapie ’T Gooi is sinds 2018 aangesloten bij het Netwerk Slaapoefentherapie. Wij benaderen de (lichamelijke/mentale) klachten en slaapproblemen vanuit een 24- uurs visie. De invloeden van de dag lopen door in de nacht en daarbij zullen de gevolgen van de slechte nachtrust doorlopen in de dag die erop volgt. Dit veroorzaakt een vicieuze cirkel. Systematisch worden de onderliggende oorzaken en standhoudende factoren van de klachten en het slaapprobleem inzichtelijk gemaakt, aangepakt en opgelost. Niet alleen volwassenen met slaapproblemen worden in de praktijk behandeld, ook kinderen en baby's met slaapproblemen. Er zijn diverse verdiepingscursussen gevolgd om de diverse clientengroepen te kunnen behandelen. 

De therapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en geeft goede tot uitstekende resultaten. In gemiddeld 5-6 behandelingen helpen wij u van uw slaapproblemen af. Wilt u graag weer goed kunnen slapen en in de ochtend fit wakker worden? Maak dan snel een afspraak! 

1